Wie ben ik

Mijn naam is Timo Steijntjes.

Al vroeg in mijn jeugd zat ik uren achter elkaar te tekenen.
In mijn tienerjaren werd ik lid van een boeken/muziek club waar ik een fotocameraatje als welkomstcadeau kreeg. Door dit cameraatje ontstond mijn liefde voor de fotografie.

Inmiddels ben ik in het bezit van diverse camera’s en objectieven.
Door het vele foto’s maken heb ik zelf ontdekt wat een camera kan en dat een scherpe foto niet altijd een mooie foto hoeft te zijn. De beleving in de foto maakt een foto spannend en interessant.

DRONE

In 2014 kocht ik mijn eerste Drone waarmee ook leuke beelden vanuit de lucht gemaakt kunnen worden. In 2017 kocht ik de DJI Phantom 3 Advanced. Deze geavanceerde drone vliegt met behulp van satellieten en alle vluchten worden geregistreerd bij DJI.

De combinatie van het vliegen en foto’s/ film maken is zeer bijzonder. Daarbij worden natuurlijk alle Drone regels in acht genomen. Ik ben in het bezit van de verplichte A1,-A3 en A2 certificaten.

Voorkeur en specialisme

Door het vele foto’s maken tijdens diverse aangelegenheden heb ik ontdekt dat mijn voorkeur uit gaat naar snel veranderende situaties. Snel schakelen met de camera instellingen of een keus maken met welke camera je een beeld wilt vastleggen. Continue schakelen en aanpassen, dat is voor mij fotografie. Sportfotografie of het fotograferen van bands is daarom erg leuk.

Natuurlijk is een portret of landschap/ natuur foto ook erg leuk en kan ik me daar ook wel op uitleven wanneer ik een bepaald idee heb. Meestal komen die ideeën tijdens de shoot zelf. Een vooraf geregisseerde foto komt bij mij niet snel voor.
Afwisseling vind ik belangrijk in een portret foto. Unieke locaties en wisselende poses waarbij een natuurlijke pose en uitstraling te zien moeten zijn.

Kijk op mijn Gallery pagina om een indruk te krijgen van mijn interesses en mijn kunnen.

Timo Steijntjes, Fotograaf omgeving Doetinchem; Gelderland     

Klik op de foto voor enkele voorbeeldopnames van mijn DJI Phantom 3 Advanced Drone